Meny
Sponsring och Stipendier

"Du vill ju ha det bästa, så klart!"

Ändå kan det nästan kännas ångestfyllt när försäkringar kommer på tal. - Allvarsamma frågor ställs och det värsta scenariot byggs upp. Vi kan inte välja om det händer eller vem det drabbar, så låt oss säkra upp så att du klarar de flesta utmaningar livet bjuder på, säger Elin Lilja, digital privatrådgivare på Sparbanken.

Har du en god hälsa och en bra inkomst är det kanske inte din första prioritet att se över dina försäkringar, men hälsa och inkomst är tyvärr inte bestående.

- Negativa saker är tråkiga att tänka på, men det blir inte bättre av att skjuta det på framtiden, säger Elin. Även när det händer oss något kommer räkningarna fortsätta komma och bolånen behöva betalas av. 

"Den bästa försäkringen är den just du behöver. Alla ska inte ha allt!"

 

Att prata försäkringar är lika viktigt som sparande.
- Vikten av att ha en buffert och ett sparande pratar vi ofta om med våra kunder. Men minst lika viktigt är det att se över och teckna försäkringar utifrån vad just du behöver. Pengar kommer du att behöva från alla håll om något händer, säger Elin. Plötsligt kan du bli av med jobbet, råka ut för en olycka eller sjukdom och då är det viktigt att din ekonomi är skyddad.

- En kollega till mig vars barn blev allvarligt sjukt var tvungen att bo på sjukhuset en längre tid. Hon berättade att det var som att hamna i en bubbla där allt annat var oviktigt. Där och då ska ditt fokus kunna vara på att vårda ditt barn och ta hand om er familj. Inte att tänka på hur ni ska få ihop ekonomin eller i värsta fall planera en flytt för att ni inte har råd med ert boende. Teckna rätt försäkringar när du har möjlighet, när det väl händer är det för sent.

Vilken är den bästa försäkringen?
- Den som är tecknad utifrån det DU behöver och som ger dig trygghet för framtiden. Träffa banken först och lev här och nu sen brukar jag säga, ler Elin. För mig som rådgivare känns det bra att veta att flera av de försäkringar jag förmedlar till mina kunder, som till exempel Bil och Hem, rankas som några av Sveriges bästa i sitt slag av  konsumenternas.se

Dags att boka din försäkringsrådgivning?

Vi finns här för dig. Du väljer om vi ses på banken eller om du vill ha rådgivningen vid köksbordet i ett videomöte med någon av våra rådgivare. 

Så var börjar jag och vilken försäkring är viktigast?
-  Vi har alla olika förutsättningar så börja med att boka en individuell rådgivning utifrån just dina behov. Alla ska inte ha allt! 

- Det viktigaste är att du funderar över hur mycket du klarar dig på och vad du får ut utan och med ersättningen från försäkringarna? Jag visar på vad du som kund kan försäkra och så prioriterar du utifrån det.