Meny
Sponsring och Stipendier

Sparbankens ungdomsstipendier

Årets förening

Känner du till en bra ungdomsförening som är värd en extra slant i kassan? Då tycker vi att du ska nominera den till vårt föreningsstipendium för 2024.

Kriterier:

 • Stipendiet tilldelas förening i vårt verksamhetsområde som utför en betydelsefull samhällsinsats inom ungdomsverksamheten. Detta genom att erbjuda ungdomar en meningsfull och stimulerande miljö, samt att lite utöver det vanliga, socialt engagera sig i ungdomsfrågor.

Årets ungdomsledare

Känner du till en duktig ungdomsledare/tränare som är en god förebild och  värd att hylla med lite extra uppskattning? Då tycker vi att du ska nominera hen till vårt ungdomsledarstipendium för 2024.

Kriterier: 

 • Stipendiet tilldelas ungdomsledare som på ett förtjänstfullt sätt arbetar ideellt med ungdomar.

 • Ungdomsledaren ska vara ett föredöme, skapa god gemenskap och stärka gruppen och individen, motverka mobbing och främja en drog och våldsfri miljö.

 • Ungdomsledaren ska vara bosatt och/eller verksam inom bankens verksamhetsområde. Stipendiet ska skapa möjlighet till personlig utveckling för den enskilde ledaren.

 

Årets utvecklingsstipendiat

Känner du till en ungdom som vill bli bäst? Där målet är att tillhöra en toppnivå inom sitt område? Då tycker vi att du ska nominera till vårt utvecklingsstipendium 2024 genom att fylla i formuläret längst ned på denna sida.

Kriterier: 

 • Personligt stipendium riktat till ungdomar som inom sitt intresseområde på ett unikt sätt visar engagemang, driftighet och redan nått framgångar i sitt utövande. 
 • Stipendiet ska stimulera till fortsatt utveckling och en målmedveten satsning för att nå ytterligare framgång och tillhöra en toppnivå inom sin verksamhet.
 • Stipendiaten ska ha anknytning till vårt verksamhetsområde.
rugbyball on the grass

Visste du att...

 • Vi varje år delar ut 450.000 kronor till våra ungdomsstipendiater i våra tre kommuner, Enköping, Håbo och Upplands-Bro. 

 • Med stipendierna vill vi uppmärksamma ungdomsledarnas fantastiska arbete i föreningslivet och samtidigt stimulera föreningar/organisationer att satsa mer på utbildning av ungdomsledare.

 • Sedan vi började dela ut stipendier 2001 har 78 föreningar, 89 ungdomsledare och 46 utvecklingsstipendiater delat på ca 3,5 miljoner kronor i Ungdomsstipendier
women in a green t-shirt with "ledare"written on the back

Vi kallar dem superhjältar

 • Ungdomsledaren som på sin värdefulla fritid finns där för våra barn och unga på träningar och tävlingar, i ur och skur, på kvällar och helger, året om = superhjälte!

 • Ungdomsledaren och föreningen som bygger våra barn och unga i allt från självkänsla och självförtroende till social kompetens och medmänsklighet = superhjälte!

Vi tror att...

Nyckeln till föreningar med stark ungdomsverksamhet, som ger våra ungdomar möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid, är bra ungdomsledare. Vi kallar dem superhjältar!

6 persons holding big checks smiling into the camera