Hoppa till textinnehållet

Amorteringsfritt - ansökan om amorteringsbefrielse för privatpersoner

Många har drabbats eller känner oro för att ekonomin ska påverkas av coronapandemin. Här kan du ansöka om att pausa amorteringarna för dina lån. Vi kan bevilja tillfällig amorteringsbefrielse för bolån fram till och med den 31 augusti 2021 och upp till sex månader för andra lån.

 

Har du ännu inte blivit drabbad kan det vara bra att tänka på fördelen med att amortera så länge du har möjlighet. Ju mer du amorterar desto mer minskar du ditt lån och dina framtida räntekostnader.

 

Hur fungerar amorteringsfritt

Läs gärna frågor och svar innan du fyller i din ansökan.

Frågor och svar om amorteringsbefrielse
Ansökan amorteringsbefrielse företag

 

Ansökan om amorteringsbefrielse

Fyll i ansökan om du bedömer att din ekonomiska situation har eller kommer att påverkas med anledning av effekterna från coronaviruset covid-19.

Just nu har vi lite längre handläggningstider än vanligt. Vi ber om ursäkt för det och handlägger ditt ärende så snart vi kan.

För ansökningar som inkommit från och med den 9 april blir första datum för amorteringsbefrielse 31 maj. För ansökningar som inkommit till och med den 7 maj blir första datum för amorteringsbefrielse 28 juni.

 

Om det finns medlåntagare fyller du i deras personnummer här

När du skickar ansökan intygar du samtidigt att du har informerat övriga medlåntagare och att ni är överens om att du ansöker om amorteringsbefrielse för era gemensamma lån.

Fler medlåntagare

 

Jag önskar tillfällig amorteringsbefrielse för följande lån

Lånenummer ser du i din internetbank, app eller på din senaste låneavi. Fyll i ditt lånenummer med enbart siffror. Du skriver in ett lån per fält nedan.