Helene kommer från Swedbank där hon jobbat med både företag och privatkunder de senaste 16 åren.

Hur är det att börja jobba på Sparbanken i Enköping?
- Det jag märkte direkt var att det finns en stor omtanke för personalen. 🧡 Det är en härlig organisation och alla verkar mycket bekväma med varandra. Jag fick ett otroligt fint välkomnande redan från dag ett.

- Det känns väldigt kul att jobba i en mindre bank som Sparbanken. Här har jag direktkontakt med både vd och kreditchef om jag vill bolla mina tankar. Vi har möjlighet att ta snabba beslut eftersom vi är så nära varandra. Det ger även en helt annan möjlighet att komma med förslag och nya idéer till utveckling av banken än när man jobbar i en storbank.

Vad skiljer Sparbanken mot en storbank?
- Den lokala förankringen primärt. Hos Sparbanken satsas mer tid och pengar på lokala saker än vad man gör i en storbank. Det är något som är tidskrävande och ger kanske inte banken så mycket avkastning initialt, men det skapar starka långsiktiga relationer och stor lokalkännedom vilket är viktigt för oss.

Vad gör dig mest glad under en dag på jobbet?
- När jag får jobba nära mina kollegor och det finns ett driv i gruppen. Det är en härlig känsla när vi tillsammans klurar på knepiga saker och jobbar åt samma håll. För mig är det viktigt att alla brinner 🔥 för sina arbetsuppgifter. Som anställd har du självklart ett eget ansvar till personlig utveckling, men jag tycker också att det är en viktig del i chefens roll att hjälpa sina medarbetare utvecklas, så personen kan hålla lågan vid liv.